Kalevalainen jäsenkorjaus

Hoito perustuu kineettisten ketjujen ja kudosnestekierron tasapainottamiseen aina jalkapohjista kallonrajaan saakka mobilisaatiokäsittelyn avulla. Tällöin ei hoideta vain kipukohtaa vaan myös ongelmien aiheuttajaa. Siinä vapautetaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaan sekä nivelpinnat kohdalleen. Hoito tapahtuu asiakkaan omia liikeratoja hyödyntäen. Asiakas hoidetaan sekä hoitopöydällä että istuma-asennossa.

 • Normaali hoitoväli on n. 1,5 vkoa ja parhaat tulokset saadaan, kun hoidetaan 3-5 kertaan riippuen vaivan asteesta.
 • On hyvä huomioida, että hoidon jälkeen on mahdollisuus levätä sekä välttää liikuntasuorituksia (3 vrk). Tämä johtuu siitä, että tukirankaa ylläpitäviä pehmytkudoksia on pehmitelty. Rangan tuki palautuu n. 3 vuorokauden jälkeen.
 • Muista juoda hoidon jälkeen runsaasti vettä. Voit lisätä veteen ripauksen puhdistamatonta merisuolaa, jolloin vesi pääsee solujen käyttöön paremmin.
 • Hoidon jälkeen voi ilmetä käsittelyarkuutta, joka häviää muutaman vuorokauden kuluessa.
 • Akuutissa tulehdusvaiheessa ei suositella kalevalaista jäsenkorjausta. Tulehduksen on annettava ensin parantua. Tähän auttaa merisuolakääre sekä kylmäpakkaus n. 10 min. kerralla tunnin välein.
 • Ohje merisuolakääreeseen:

  1 l 22 °C asteista haaleaa vettä
  3 rkl merisuolaa

  Käytä vähintään 45 min. kerralla 2-3 krt päivässä muutaman päivän ajan. Kasta sopivan kokoinen pyyhe ja aseta se tulehdus- tai kipukohtaan ja sido kääre paikalleen.