Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on miellyttävän rentouttavaa hierontaa, jossa käydään koko keho läpi päästä varpaisiin käyttäen paina ja pyöritä tekniikkaa. Se perustuu anatomiaan, fysiologiaan ja vuosituhansien takaiseen menetelmään idässä, erityisesti Kiinassa.

Hoidossa käsitellään aina koko keho päästä varpaisiin, koska vaivan syy ei aina ole oirekohdassa. Hoidolla kuntoutetaan ääreishermosto niin hyvin, että saadaan keskushermosto toimimaan kunnolla ja aivot huolehtimaan tehtävistään. Hermoratojen ohella siinä huomioidaan kehon sähköistysalueet, magneettikentät, yhteistoiminnalliset lihakset sekä vastakappaleiden toiminta. Kehon ja elinten hermotus on terveyden tärkeä edellytys.

Hermoratahieronta elvyttää, puhdistaa ja kuntouttaa. Keho on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee ja hormonitoiminta tasoittuu. Erityselinten (maksa, munuaiset, keuhkot, iho) toiminta tehostuu eli kehossa oleva kuona poistuu. Tämä voi aiheuttaa hoitoreaktion (paranemiskriisi), joka on kehon vastaus hoitoon. Monissa kroonisissa sairauksissa kuona-aineita on kertynyt kudoksiin ja hoidon vaikutuksesta niitä lähtee liikkeelle ja elimistön puhdistuminen käynnistyy.

Hieronta kestää n. 2h ja sen jälkeen on hyvä varata aikaa lepoon ja välttää fyysistä rasitusta. Riittävä hoitoaika varmistaa sen, että saadaan miljoonat hermosolut liikkeelle.

Kroonisiin vaivoihin parhaat hoitotulokset on saatu aloittamalla 5:n hoitokerran sarja, hoidot noin viikon välein. Tämän jälkeen hoitoja otetaan noin 1 kk välein. Pienemmät vaivat voivat hoitua jo yhdellä hoitokerralla.

Pääsääntöisesti hoito sopii kaikille ja kaikenikäisille. Raskaana oleville ja juuri leikkauksesta toipuville (2kk varoaika) ei hoitoa suositella.